Virksomheder med styr på ESG skaber bedre bundlinje

13. oktober 2023

Af Charlotte Risskov Kræfting

Hos brancheorganisationen DM&E er ESG og bæredygtighed et helt naturligt element i rådgivningen af medlemsvirksomhederne, der tæller maskinstationer, entreprenører og kloakmestre samt skoventreprenører. For organisationen ønsker at spille en nøglerolle for både virksomheder og mennesker i en bæredygtig fremtid.

DM&E er som organisation kendt som et videnscenter, og deling af viden er væsentligt i bestræbelserne på at sikre konstant udvikling af de 700 medlemsvirksomheder. Man vil bane vejen for den grønne omstilling i landbrug, byggeri og skovdrift.

- Når vi rådgiver vores medlemsvirksomheder, så understreger vi, at ESG er en måde at lave en bedre bundlinje, pointerer branchedirektør Bent Juul Jørgensen.

Brancheorganisationen har udviklet et ESG-værktøj, så medlemsvirksomhederne kan lave deres egen, branchespecifikke ESG-rapport. Og det spiller en vigtig rolle i samarbejdet med banker, kunder, leverandører og andre interessenter.

- En af vores medlemsvirksomheder fik for eksempel nedbragt sit dieselforbrug, da det kom i fokus i forbindelse med udarbejdelsen af en ESG-rapport. Og efterfølgende fik virksomheden sænket renten på sin kassekredit, fordi banken kunne se, at det var en kunde med ESG-rapporten i orden, fortæller Bent Juul Jørgensen.

Stigende krav fra samarbejdspartnere
Større virksomheder møder allerede ESG-krav, og derfor kan man som underleverandører blive stillet over for kædeansvar, ligesom offentlige myndigheder, banker, investorer og mange andre har fokus på ESG.

Der er derfor god grund til, at DM&E ønsker at præge sine medlemsvirksomheder i en grøn retning og benytter mange forskellige kanaler til formålet. Det kan være alt fra medlemsarrangementer til medlemsmagasin.

- Det kan være på vores årlige vidensdage, hvor vi tidligere har introduceret FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, og det kan være på generalforsamlinger. Vi har også en grøn profil i vores medlemsblad, hvor vi fortæller konkret om ESG og nogle af de gode eksempler, forklarer branchedirektør Bent Juul Jørgensen og uddyber:

- Det ligger simpelthen i vores DNA, og det har jo også en positiv effekt internt. Det smitter indadtil, hvor vores medarbejdere sætter pris på, at vi som organisation sender nogle kraftige signaler på det her område, mener Bent Juul Jørgensen.

Nye medarbejdere skal passe ind i værdisæt
DM&E’s mål er gennem politisk interessevaretagelse, udvikling af værktøjer og direkte rådgivning at lette dagligdagen for medlemsvirksomhederne.

Brancheorganisationen bruger POULSEN som rekrutteringspartner, og her er de vigtigste kriterier, at POULSEN både har en klar forståelse for DM&E som organisation og stort branchekendskab.

- Det er afgørende, at POULSEN har en forståelse for det, vi beskæftiger os med. For det gør det lettere at finde nye medarbejdere, som passer ind i vores værdisæt, mener Bent Juul Jørgensen.

Også hos POULSEN fylder ESG og bæredygtighed i hverdagen, da ESG bliver indarbejdet i koncepter, kontrakter og regnskab. Desuden rådgiver POULSEN om ESG og mulighederne for at kommercialisere ESG-initiativer og hjælper virksomheder med at udarbejde, implementere og eksekvere deres ESG-strategi.

 

POULSEN tilbyder skræddersyet forretningsudvikling inden for ESG og bæredygtighed. Læs mere om vores ydelser.

Hvis du har brug for en snak om, hvordan din virksomhed griber forretningsudvikling an, eller du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt gerne POULSEN på kontakt@poulsen-job.dk eller 7539 3431.